Marhasteak sonkával és gombával

Bistecchine alla napoletana, Marhasteak nápolyi módra

| Steak nápolyi módra receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhasteak sonkával és gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb vékony szelet marhasteak
10 dkg nyers sonka
30 dkg gomba
3 evőkanál olívaolaj
5 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sonkaszeleteket csíkokra vágjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra rázzuk és felaprítjuk.

2. A marhasteaket (ehhez a fogáshoz nagyon puha, kissé zsíros marhahúst válasszunk) a húsklopfoló finomabb oldalával óvatosan vékonyra klopfoljuk. A húst megborsozzuk, és 2 evőkanál citromlével meglocsoljuk.

3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes lángon felmelegítünk. A sonkát és a gombát állandó keverés mellett enyhén megpirítjuk benne. 2 evőkanál citromlét, felaprított petrezselymet, kevés sót és borsot adunk hozzá.

4. Az egészet kis lángon kb. 2 percig tovább pároljuk. A sonkás gombát tűzálló tálba tesszük. A bepácolt marhaszeleteket egymás mellé fektetjük a sonkás-gombás keveréken.

5. Az egészet kb. 10 percig sütjük a sütőben. A húsokat megfordítjuk, 1-1 evőkanál olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk, és további 10 percig sütjük, majd tálaljuk.

Marhasteak sonkával és gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 42 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Marhasteak sonkával és gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
recepttár