Pisztáciatekercs

Adag: 1 tepsi (28-38 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg pisztácia
4 dl főzött sárgakrém
5 dkg szeletelt mandula
1 csipet
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál rum
15 dkg porcukor
2 db szétválasztott tojás
7 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 28 x 38 cm-es tepsit.

2. A natúr pisztáciát 2 evőkanál cukorral együtt robotgépben finomra daráljuk.

3. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliakivonattal. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet és a pisztáciát.

4. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

5. A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk és 10-12 percig sütjük. Tiszta konyharuhát fektetünk egy munkalapra, azt 2 kanál porcukorral meghintjük, majd óvatosan rátesszük a megsült piskótát. A konyharuha segítségével feltekercseljük, majd hagyjuk kihűlni.

6. A kihűlt piskótát kitekerjük, meglocsoljuk a rummal és széles pengéjű késsel megkenjük a lekvárral. Újra felgöngyöljük és műanyag fóliába csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.

7. A fóliát eltávolítva ujjnyi vastagon felszeteljük a tekercset. A sárgakrémet tálra halmozzuk és beborítjuk a szeletekkel. Szálasra vágott mandulával meghintve kínáljuk.

Főzött sárgakrém

Főzött sárgakrém
4 csepp vaníliakivonat
5 dl tej
5 dkg liszt

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is.

2. A tejet felforraljuk a vaníliakivonattal.

3. A forralt tejet belekeverjük a tojáskrémbe.

4. Kis lángon, állandó keverés mellett kissé besűrítjük. Addig főzzük, amíg bevonja egy fémkanál hátát.

Pisztáciatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 84 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Pisztáciatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
lexikon