Pisztáciatekercs



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 28 x 38 cm-es tepsit.
2. A natúr pisztáciát 2 evőkanál cukorral együtt robotgépben finomra daráljuk.
3. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliakivonattal. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet és a pisztáciát.
4. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.
5. A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk és 10-12 percig sütjük. Tiszta konyharuhát fektetünk egy munkalapra, azt 2 kanál porcukorral meghintjük, majd óvatosan rátesszük a megsült piskótát. A konyharuha segítségével feltekercseljük, majd hagyjuk kihűlni.
6. A kihűlt piskótát kitekerjük, meglocsoljuk a rummal és széles pengéjű késsel megkenjük a lekvárral. Újra felgöngyöljük és műanyag fóliába csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.
7. A fóliát eltávolítva ujjnyi vastagon felszeteljük a tekercset. A sárgakrémet tálra halmozzuk és beborítjuk a szeletekkel. Szálasra vágott mandulával meghintve kínáljuk.
Főzött sárgakrém
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is.
2. A tejet felforraljuk a vaníliakivonattal.
3. A forralt tejet belekeverjük a tojáskrémbe.
4. Kis lángon, állandó keverés mellett kissé besűrítjük. Addig főzzük, amíg bevonja egy fémkanál hátát.