Sült tonhalgolyók



Elkészítés:
1. Tegyük a ricottát egy nagyobb tálba, és villával jól nyomkodjuk össze.
2. Villával törjük vékony darabokra a leszűrt tonhalat is. Tegyük a tálba a petrezselyemzölddel, a reszelt parmezánnal, a sóval és a tojással együtt.
3. Jól keverjük el, majd kanállal készítsünk kis gombócokat a keverékből, s hempergessük meg őket a lisztben.
4. Forrósítsunk fel az olajat egy serpenyőben, és kis adagokban süssük ki a gombócokat, egyszerre 6-8-at. Forgassuk őket folyamatosan, míg aranybarnára pirulnak. Egy adagot kb. 5 percig süssünk.
5. A kész gombócokat vegyük ki egy szűrőlapáttal, majd itassuk le őket papírtörlővel.
6. Díszítsük petrezselyemzölddel, sózzuk meg ha szükséges, és forrón tálaljuk.