Édes-savanyú padlizsán

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított, darált cseresznyepaprika
másfél dl zöldségerőleves
2 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
4 nagyobb paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány friss mentalevél

Elkészítés:

1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a padlizsánkockákat. Állandó keverés mellett 3-4 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd további 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a csíkokra vágott friss mentaleveleket, sót és borsot. Összekeverjük és felöntjük a levessel, majd fedő alatt 15-20 percig főzzük.

5. Belekeverjük a barna cukrot és a vörösborecetet. Darált, szárított cseresznyepaprikával fűszerezzük, 2-3 percig főzzük. Friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Édes-savanyú padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 70 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Édes-savanyú padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
bevásárlólista