Sárgabaracktorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabaracktorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
25 dkg vaj
4 db tojás
22 dkg liszt
A töltelékhez:
másfél evőkanál zselatin
2 evőkanál kristálycukor
7 dkg mandula
néhány csepp mandulaaroma

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.

3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Ha megsült, 10 percig a formában hagyjuk, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

5. A töltelékhez a befőttet lecsöpögtetjük, levét félretesszük. A gyümölcsöt villával széttörjük, belekeverjük a cukrot és a mandulaaromát.

6. A befőtt levének egynegyedét lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és kis lángon feloldjuk. Belekeverjük a barackpürébe és kihűtjük. A maradék levet 6 cl pálinkával ízesítjük.

7. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába. Meglocsoljuk a lével és megkenjük a pürével. Ráhelyezzük a tetejét.

8. Négy órára a hűtőbe tesszük. A maradék pálinkát a lekvárba keverjük, és fogyasztás előtt a torta tetejére kenjük. Meghintjük a szálasra vágott mandulával, így kínáljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Sárgabaracktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 55 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Sárgabaracktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
twitter