Erdélyi fatányéros

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Erdélyi fatányéros
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sertéskaraj
25 dkg borjúcomb
80 dkg burgonya
10 dkg zsír
igény szerint liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

Mindegyik húsból 4 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük.

Ezután visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.

Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát és erős tűzön megpirítjuk. A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.

Kékfrankos bort kínáljunk hozzá.
Erdélyi fatányéros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Erdélyi fatányéros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
ételfotó