Erdélyi fatányéros
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 60 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
Mindegyik húsból 4 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük.
Ezután visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát és erős tűzön megpirítjuk. A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Kékfrankos bort kínáljunk hozzá.