Pörkölt hajdina hagymamártásban
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.
2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még 20 percig.
3. A mártáshoz az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk egy serpenyőben.
4. Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal alaposan összekeverjük. Hozzáöntünk 3,5 csésze vizet, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze.
5. Ezután hagyjuk 20 percig főni, majd sózzuk meg, tegyünk rá pár csepp tamarit, jól keverjük össze és húzzuk le a tűzről. Öntsük a hajdinára, majd tálaljuk.
A makrobiotikus étkezésben kashá-nak nevezett pirított hajdinához ízletes hagymamártást kínálunk.