Pörkölt hajdina hagymamártásban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csésze hajdina
1 evőkanál szezámolaj
A mártáshoz:
3 fej hagyma
3 evőkanál szezámolaj
ízlés szerint
ízlés szerint tamari

Elkészítés:

1. A pirított hajdinához az olajban kissé megfuttatjuk a hajdinát, ezt követően felöntjük a magvakat 2,5 csészényi vízzel.

2. Sózzuk, majd kisebbre vesszük a főzőlángot és lefedve főzzük az ételt még 20 percig.

3. A mártáshoz az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk egy serpenyőben.

4. Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal alaposan összekeverjük. Hozzáöntünk 3,5 csésze vizet, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze.

5. Ezután hagyjuk 20 percig főni, majd sózzuk meg, tegyünk rá pár csepp tamarit, jól keverjük össze és húzzuk le a tűzről. Öntsük a hajdinára, majd tálaljuk.

A makrobiotikus étkezésben kashá-nak nevezett pirított hajdinához ízletes hagymamártást kínálunk.
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 70 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Pörkölt hajdina hagymamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
hírlevél