Jamaicai marhaburger



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a villanysütőt 190 fokra vagy a gázsütőt 5-ös fokozaton. A vastag hasábokra vágott burgonyát forgassuk össze 3 evőkanál olívaolajjal és ízlés szerint sóval egy nagy tepsiben, aztán rendezzük el őket egy rétegben.
2. Süssük a burgonyát 45 perc alatt aranyszínűre és ropogósra.
3. Miközben a hasábburgonya süt, egy nagy tálban keverjük össze a darát húst egy fél fej reszelt hagymával, a reszelt sárgarépával és a fűszerkeverékkel. Formázzunk a masszából 4 azonos méretű pogácsát.
4. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt közepesnél nagyobb lángon, vagy melegítsük elő az asztali grillt közepesnél magasabb fokozaton, és vékonyan kenjük meg a maradék olajjal a húspogácsákat. Oldalanként 5-6 perc alatt süssük át őket, és pirítsuk barnára.
5. Egy kis tálban keverjük össze a kis kockákra vágott ananászt és paradicsomot, a maradék fél felaprított hagymával, a chilivel, a korianderrel, a szegfűszeggel, a római köménnyel, sóval, fekete borssal és a lime-lével.
6. A félbevágott zsemléket pirítsuk meg vágott oldalukkal lefelé, 2-3 perc alatt a grillen.
7. Tegyünk a zsemlék alsó felére salátaleveleket és egy-egy húspogácsát, aztán kanalazzunk rájuk csípős ananászos, paradicsomos salsát. Forrón tálaljuk a hasábburgonyával együtt.