Macskanyelv



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Sütőpapírral béleljünk ki 2 nagy tepsit.
2. A lisztet és a sót keverjük össze egy tálban. A vajat és a kétféle cukrot robotgéppel keverjük krémesre egy másikban.
3. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat, majd verjük fényesre, keményre.
4. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, adjuk óvatosan a krémhez a száraz hozzávalókat.
5. Egy tésztanyomó zsákra illesszük rá a kinyomócsövet. Töltsük meg a zsákot a tésztával, és nyomjunk az előkészített tepsikbe, egymástól némi távolságra 5 cm hosszú tésztacsíkokat.
6. Süssük 5-7 percig, amíg a kekszek teteje és széle világosbarna színt kap. A megsült kekszeket rácson hűtsük ki.
7. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött olvasszuk fel. A kekszek végeit mártsuk az olvasztott csokoládéba, azután 30 percre hagyjuk száradni.
8. A töltelékhez a nagyobb darabokra tört nugátot robotgéppel őröljük finomra. Öntsük kis tálba, majd a nutellát és a porcukrot is hozzátéve keverjük kemény, sűrű krémmé. Ezzel a krémmel kenjük meg a kekszeket, majd a krémes feleket összeillesztve rendezzük párokba a kekszeket.