Linguine pestóval, burgonyával és zöldbabbal



Elkészítés:
1. A zöldbabot forró, sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. A babot szűrőkanállal kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
2. Ugyanabban a vízben 5 percig főzzük a liguinét (szalagtésztát).
3. Hozzáadjuk a burgonyát, és együtt még 7-8 percig főzzük, amíg a tészta (al dente) roppanós nem lesz.
4. A főzővízből 3 evőkanállal félreteszünk. A tésztát és a burgonyát leszűrjük, lecsöpögtetjük.
5. A pestóba belekeverünk 3 evőkanálnyi főzővizet és 3 evőkanál olajat.
6. A tésztát és a burgonyát tálalótálra halmozzuk, és hozzáadjuk a pestót. Belekeverjük a zöldbabot is, és összerázzuk.
7. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a parmezánforgáccsal. Bazsalikomlevelekkel díszítve, melegen tálaljuk.
Pesto

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.
2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.