Citromos krémsajtos kocka



Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit.
2. A sós korpás kekszet összemorzsoljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal.
3. A tésztát tepsibe tesszük, a tetejét megnyomkodjuk, hogy sima felületet kapjunk.
4. A rátéthez a krémsajtot és a cukrot robotgéppel, alacsony fokozaton simává keverjük.
5. Hozzáadjuk a citrompudingot, a kukoricalisztet és a tojást. Jól elkeverjük, majd a tészta tetejére kanalazzuk.
6. A tepsit a sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük. (Hűtőben 3 napig eltartható.)
Citrompuding

1. Elkészítjük a citrompudingot: a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat kis serpenyőben addig főzzük, amíg a cukor tökéletesen fel nem olvad.
2. A tojássárgáját tűzálló tálba tesszük, óvatosan hozzáöntjük a meleg citromos keveréket. Ezután átszűrjük finom lyukú szitán. A tűzálló tálat visszarakjuk a tűzhelyre, gyöngyöző vízfürdő fölé. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a keverék be nem vonja a fakanál hátulját. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
3. Félrehúzzuk a tűzről a tűzálló tálat, egyenként beledobjuk a vajkockákat. Keverjük, hogy a hozzávalók egyneművé váljanak.
Sütőpapírral lefedjük a pudingot, és 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.