Lencsedál



Elkészítés:
1. A korábban 3 órára vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett lencsét, a kurkumát és 2 kisebb chilipaprikát robotgéppel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és egy tálba öntjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és 2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk a keverékből.
3. A gombócokat kissé kiolajozott párolóedénybe tesszük, 10 percig pároljuk, majd félretesszük.
4. A szárított chilipaprikát és a görögszénát mozsárban összetörjük, és a tamarindos vízhez (a tamarindot előzőleg a forró vízben áztatjuk) keverjük.
5. Egy kisebb serpenyőben az olajat felmelegítjük, a köményt, a mustármagot és a curryleveleket 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk, majd a tamarindos keverékhez öntve felforraljuk, és 20 percig gyöngyöztetjük.
6. Hozzáadjuk a lencsegombócokat, és még 10 percig együtt főzzük. Forrón tálaljuk.