Cseresznyés pogácsa



Elkészítés:
1. Vékonyan kivajazunk egy sütőlemezt. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót nagy tálba szitáljuk.
2. A kandírozott cseresznyét és a mazsolát belekeverjük a tojással együtt.
3. Egy evőkanálnyi tejet visszatartunk a mázhoz, a többit a gyümölcsös keverékhez adjuk és mindent lágy tésztává dolgozunk össze.
4. A tésztát belisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk és 5 cm átmérőjű kiszúróval 8 kört szúrunk ki belőle.
5. A tésztaköröket az előkészített tepsire tesszük, megkenjük a megmaradt tejjel és 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kínálás előtt hagyjuk kihűlni. (Mélyhűtőben egy hónapig is eltarthatók.)