Almás zsemle



Elkészítés:
1. Kivajazunk egy sütőlemezt. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót tálba szitáljuk.
2. A darabolt vajat kézzel eldörzsöljük a keverékkel, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. A felszeletelt almát is közé keverjük.
3. A tojást, a szirupot és a tejet egy pohárban összehabarjuk, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.
4. A tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk és 5 cm átmérőjű kiszúróval 8 kört vágunk ki belőle.
5. A köröket az elkészített sütőlemezre fektetjük és 220 fokra melegített sütőben 8-10 percig sütjük. A kész cipókat rácsra téve hűlni hagyjuk.
6. A kihűlt süteményt félbevágva, vajjal megkenve kínáljuk.
2020.09.25