Sárgarépasült mákkal és naranccsal
Vegetáriánus ételek | Sült sárgarépa receptek
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
néhány ág kakukkfű
igény szerint csíkokra vágott narancshéj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a pórét vastagon felszeleteljük, lábosba tesszük.
2. Sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük és tűzálló tálba tesszük.
3. Összekeverjük a frissen facsart narancslevet, a zúzott fokhagymát, a mézet és az aprított, vegyes zöldfűszereket. Sóval, borssal ízesítjük. A fűszeres levet a zöldségekre öntjük.
4. A tálat lefedve előmelegített sütőbe toljuk, majd 180 fokon 25-30 percig sütjük.
5. A felesleges nedvességet leöntjük. A hagymás répát mákkal megszórjuk. Friss kakukkfűággal és narancshéjjal díszítve tálaljuk.