Mandulás-diós szelet



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy nagy sütőlemezre szórjuk a mandulát. 7 perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. Ha kihűlt, durvára vágjuk.
2. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
3. A tojásokat és a cukrot robotgéppel, nagy sebességgel habossá verjük. Belekeverjük a száraz adalékokat, a durvára vágott diót, a durvára vágott mandulát, a finomra vágott cukrozott citrom- és narancshéjat és a narancsvirágvizet.
4. A kb. 12-13 mm vastag tésztát az előkészített sütőlemezre rakjuk, majd 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
5. A mázhoz a porcukrot, a citromlevet, a rumot (vagy brandyt) és a langyos vizet összekeverjük, hogy fényes, sűrű krémet kapjunk.
6. A szeletek tetejét megkenjük a krémmel, majd 30 percig hagyjuk megszilárdulni. 15 napig eltartható zsírpapírba csomagolva.