Vegetáriánus galuskasaláta



Elkészítés:
1. Egy nagy fazékban felforralunk 3 liter sós vizet. A galuskát a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
2. A paradicsomot megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Az ecetes paradicsomot lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
3. A sajtot apró kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és összezúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot és a rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk.
4. Az öntethez a citromlevet összekeverjük az olívaolajjal, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Sóval ízesítjük.
5. Beleforgatjuk a galuskát, és 30 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
6. A tökmagot serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a salátára szórjuk.