Vegetáriánus galuskasaláta

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus galuskasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kecskesajt
30 dkg húsos paradicsom
25 dkg galuska
1 evőkanál tökmag
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 csokor rukkola
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
4 db ecetes paradicsom
ízlés szerint bazsalikomlevél
igény szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban felforralunk 3 liter sós vizet. A galuskát a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Utána leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

2. A paradicsomot megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Az ecetes paradicsomot lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.

3. A sajtot apró kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és összezúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot és a rukkolát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk.

4. Az öntethez a citromlevet összekeverjük az olívaolajjal, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Sóval ízesítjük.

5. Beleforgatjuk a galuskát, és 30 percig hagyjuk összeérni az ízeket.

6. A tökmagot serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a salátára szórjuk.

Vegetáriánus galuskasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 96 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Vegetáriánus galuskasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
lexikon