Penne húsos szósszal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Penne húsos szósszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
6 nagyobb hámozott, apróra vágott paradicsom
másfél dl száraz fehérbor
12 dkg kockára vágott sonka
1 fej apróra vágott hagyma
2 db apróra vágott zeller
1 szál apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a zellert, a sárgarépát és a hagymát 5 perc alatt puhára.

2. Adjuk hozzá a sertés- és marhahúst, és süssük 5-7 perc alatt mindenütt barnára.

3. Adjuk hozzá a sonkát és főzzük még 1 percig. Vegyük magasra a tüzet, majd öntsük fel a húst a borral és az alaplével és főzzük 5 percig, míg a bor és az alaplé elpárolog.

4. Keverjük hozzá a paradicsomot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük. Félig lefedve pároljuk alacsony tűz fölött legalább 60 percig.

5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

6. Szűrjük le és adjuk a szószhoz. Szórjuk meg parmezánnal, keverjük össze és még melegen tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.

2. Leszedjük a habot a tetejéről.

Penne húsos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 79 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Penne húsos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
ételfotó