Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet pármai sonka
12 db grissini
másfél dl tejszín
60 dkg zöldborsó
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
1 kis csokor apróra vágott tárkony
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Dinszteljük meg a hagymát egy darabka vajon, szórjuk bele a borsót.

2. Öntsük fel a levessel és főzzük 3 percig.

3. Még forrón pürésítsük, keverjük bele a tejszínt és melegítsük át, de már ne forraljuk.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tekerjük be a sonkával a grissiniket, és süssük 15 percig, vagy míg a sonka ropogós lesz. Kínáljuk a leves mellé.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 85 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
cikkek