Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel



Elkészítés:
1. Dinszteljük meg a hagymát egy darabka vajon, szórjuk bele a borsót.
2. Öntsük fel a levessel és főzzük 3 percig.
3. Még forrón pürésítsük, keverjük bele a tejszínt és melegítsük át, de már ne forraljuk.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tekerjük be a sonkával a grissiniket, és süssük 15 percig, vagy míg a sonka ropogós lesz. Kínáljuk a leves mellé.
Csirkealaplé

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.
3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.