Tőkehalkrém

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehalkrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
100 dkg szárított tőkehal
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük a korábban beáztatott tőkehalat egy nagyobb serpenyőbe, annyi olajjal, hogy ellepje. Közepes lángon forraljuk fel, és zárjuk el a lángot.

2. Hagyjuk állni 20 percig, majd szűrjük le.

3. Húzzuk le a hal bőrét, és távolítsuk el a szálkákat. Törjük apró darabokra, és tegyük át egy nagyobb tálba.

4. Habverővel verjük simára, és lassan adjuk hozzá az olajat. Folytassuk a keverést, és adagoljuk az olajat addig, amíg a hal felveszi. Az elkészült krém könnyű lesz, olyan, mint a felfújt.

5. Sózzuk, ha szükséges, és jó alaposan szórjuk meg borssal. Keverjük hozzá a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet. Szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Tőkehalkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 70 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Tőkehalkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
cikkek