Fasírt
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, és vagdaljuk egészen apróra.
2. Alaposan keverjük össze a darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát és a fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a tojást, 4 evőkanál olajat, a petrezselymet, a sót és a borsot.
4. Gyúrjuk át a masszát, majd nedves kézzel formáljunk belőle fasírozottat.
5. Forrósítsunk fel 6-8 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük benne pirosra a fasírtokat.
6. A citromot szeleteljük fel, a szeleteket vágjuk nyolcfelé, és díszítsük vele a fasírtokat.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.