Gyömbérkenyér



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm hosszú, téglalap alakú sütőformát.
2. A vajat, a cukrot és a szirupot egy kis lábosban, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
3. A lisztet, a sütőport, a nátront, az őrölt gyömbért egy tálban elvegyítjük.
4. Először a tejet, a tojást és a tejes keveréket, majd az almát adjuk hozzá.
5. Az összes hozzávalót óvatosan összekeverjük és az előkészített formába simítjuk.
6. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg jól felemelkedik és a közepébe szúrt fémtű tiszta nem marad.
7. A kész süteményt hagyjuk egy ideig a formában hűlni, majd kivesszük és 12 szeletre vágjuk.