Makrélasaláta

Insalata di sgombro

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Makrélasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fejes saláta
4 db makréla
5 dkg pirított fenyőmag
2 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
másfél evőkanál balzsamecet
10 dkg kimagozott zöld olívabogyó
5 dkg mazsola
igény szerint vérnarancs reszelt héja
ízlés szerint tengeri só
néhány szál metélőhagyma
Az alapléhez:
20 dl víz
5 szem fekete bors
2 evőkanál ecet
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. Először készítsük el az alaplevet: a felaprított zöldségeket és a többi hozzávalót forraljuk fel, és főzzük 30 percig.

2. Közben a friss makrélákat tisztítsuk meg, a belsőségeket vegyük ki, és folyó vízben mossuk meg őket alaposan.

3. Ugyancsak mossuk meg a salátaleveleket és a radicchiót, a mazsolát pedig áztassuk vízbe. Az olajbogyókat vágjuk félbe.

4. Posírozzuk a makrélát, vagyis főzzük 10-15 percig (a halak méretétől függően) az alaplében. Ha átfőtt, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.

5. A halakat filézzük ki, és mindegyik filét hosszában felezzük el. Kézzel szedjük leveleire a salátát és a radicchiót, aprítsuk fel a petrezselymet, a mentát és a metélőhagymát, és keverjük össze őket.

6. A zöld salátákat forgassuk össze a balzsamecettel, hintsünk rá a narancshéjjal vegyített tengeri sóból. Végül locsoljunk rájuk kevés olívaolajat.

7. Rendezzük el a salátakeveréket egy nagy tálon, szórjuk rá a fenyőmagot, a mazsolát és az olajbogyót, végül fektessük rá a makrélafiléket. Az egészet locsoljuk meg extraszűz olívaolajjal és őröljünk rá kevés borsot,

Makrélasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 143 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Makrélasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
könyvek