Sajttal sült rák



Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra, és adjuk a hagymához.
3. Alaposan keverjük össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük a szószt alacsony hőfokon, kb. 5 percig.
4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A rákot alaposan mossuk le, csepegtessük le, és osszuk el 4 tűzálló agyagedénybe.
5. Öntsük le a rákot paradicsomszósszal, szórjuk meg petrezselyemmel és oregánóval.
6. A juhsajtot vágjuk kis darabokra, és szórjuk a rákra. Süssük az egészet a sütőben kb. 60 percig.