Sajttal sült rák

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajttal sült rák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg juhsajt
40 dkg friss rák
1 csipet szárított oregánó
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
4 db paradicsom
2 fej kockára vágott hagyma
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne üvegesre a hagymát.

2. A paradicsomot vágjuk be kereszt alakban, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vegyük ki a magjait, vagdaljuk apróra, és adjuk a hagymához.

3. Alaposan keverjük össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük a szószt alacsony hőfokon, kb. 5 percig.

4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A rákot alaposan mossuk le, csepegtessük le, és osszuk el 4 tűzálló agyagedénybe.

5. Öntsük le a rákot paradicsomszósszal, szórjuk meg petrezselyemmel és oregánóval.

6. A juhsajtot vágjuk kis darabokra, és szórjuk a rákra. Süssük az egészet a sütőben kb. 60 percig.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sajttal sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 108 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Sajttal sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
hírlevél