Halfilé sültburgonyával
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A halfilét mossuk le, nyomkodjuk szárazra, vágjuk félbe, és tegyük egy tűzálló tálba.
2. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és osszuk el egyenletesen a halon.
3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ízlés szerint szárított oregánóval.
4. Alaposan keverjük össze az olajat, a citromlevet és 1 dl vizet. A keveréket öntsük óvatosan a halra és a burgonyára.
5. Süssük az ételt a sütőben kb. 60 percig.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.