Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal

Quadrucci con le fave

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sonka
80 dkg friss lóbab
másfél evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db tojás
30 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss tészta elkészítéséhez dolgozzuk össze a lisztet és a tojásokat: a gyúródeszkára púpozott lisztbe csináljunk mélyedést, tegyük bele a tojásokat, és középről indulva keverjük össze, hogy végül sima tésztát kapjunk. Tegyük félre, és pihentessük 20 percig (takarjuk le konyharuhával).

2. Nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokra, és szeljük 2 cm széles csíkokra, majd daraboljuk tovább négyzetekre. Hagyjuk kicsit szikkadnia lisztezett gyúródeszkán.

3. Közben készítsük elő a lóbabot: fejtsük ki, és a babszemeket tegyük 1 percre egy fazéknyi forró vízbe. Szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, és a szemekről dörzsöljük le a vékony belső héjat. Így két félszemre esnek szét.

4. Aprítsuk fel a sonka zsíros részét, a hagymát és a mentát.

5. Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat egy nagy, mélyebb serpenyőben, és a felaprított hozzávalókat pirítsuk együtt kb. 5 percig. Adjuk hozzá a sonka felkockázott húsos részét, egy pohárnyi vizet, a lecsepegtetett paradicsomot és az előkészített lóbabot.

6. Gyenge tűzön főzzük kb. 60 percig, közben, ha szükségesnek látjuk, öntsünk alá kevés vizet. Sóval és borssal fűszerezzük.

7. Amikor a mártás már majdnem kész, főzzük meg a tésztát bőséges mennyiségű forró, sós vízben 5 perc alatt, majd szűrjük le, és keverjük össze a kész mártással. Forrón tálaljuk.

Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 188 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Tészta paradicsomos-sonkás lóbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
pinterest