Mandulás piskóta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás piskóta
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál sütőpor
2 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tej
2 db tojás
5 dkg barna cukor
10 dkg vaj
17 dkg liszt
A sziruphoz:
2 evőkanál citromlé
másfél dkg folyékony méz

Elkészítés:

1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

2. A vajat, a cukrot, a tojást, a sütőport, a tejet és a híg mézet egy nagy tálban alaposan összekeverjük.

3. A tésztát beleöntjük az előkészített formába, elsimítjuk és a mandulaforgáccsal megszórjuk.

4. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, amíg jól fel nem emelkedik.

5. Közben a sziruphoz a mézet és a citromlét kis lábosban 5 percig főzzük, míg a keverék ragacsossá nem válik.

6. A kész süteményt, mihelyt kivettük a sütőből, megkenjük a sziruppal. Kínálás előtt legalább 120 percig hűlni hagyjuk.

Mandulás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 78 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Mandulás piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
tippek, fortélyok