Casimir-rizottó

| Húsos-gyümölcsös rizses egytál receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Casimir-rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rizs
50 dkg sertéshús
4 db szeletelt banán
½ dl olaj
2 dkg vaj
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint kockára vágott ananász
A szószhoz:
2 dl erőleves
3 dkg liszt
4 dkg vaj
2 dl tejszín
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint mustár
ízlés szerint currypor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst csíkokra vágjuk, olajban hirtelen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük, és melegen tartjuk.

2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk.

3. A szószhoz a lisztet a vajban sárgára pirítjuk, az erőlevessel felengedjük, borssal, szerecsendióval, mustárral, curryvel, Worchesterrel és a borral ízesítjük.

4. Gyenge lángon. kb. 20 percig főzzük, majd a végén hozzákeverjük a tejszínt is.

5. Tálalásnál kör alakzatban felrakjuk a rizst, közepére helyezzük a húst és ráfektetjük a kevés cukorral ízesített, vajon megpárolt banánt.

6. A rizskoszorút a felmelegített gyümölcsökkel díszítjük. A szószt külön edényben kínáljuk hozzá.

Erőleves

Erőleves
15 dl marhaalaplé
2 db összevágott paradicsom
1 szál póréhagyma
6-7 db zellerlevél
2 szál sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A tálaláshoz::
1 kisebb csíkokra vágott póréhagyma
2 szál csíkokra vágott sárgarépa

1. A húst valamennyi zsiradékától megszabadítjuk, majd nagyon apróra vagdaljuk vagy megdaráljuk.

A répát, a zellerszárat és a póréhagymát szintén finomra vagdaljuk (1. kép), és a paradicsommal, a hússal és a tojásfehérjével egy nagy fazékba rakjuk, jól összekeverjük.

2. A húslevest felmelegítjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk, és apránként, állandóan keverve a húsos-zöldséges keverékhez öntjük. Tovább keverve 10 perc alatt lassan felforraljuk. Utána kis lángon keverés nélkül 35 percig forraljuk, a tetején képződő habot időnként félrehúzzuk (2. kép).

3. Utána egy nagy tésztaszűrőt batisztdarabbal vagy dupla gézdarabbal kibélelünk, és a levest ezen egy tiszta edénybe átszűrjük. Ha kell, utánaízesítjük, és a már kitálalt leves tetejére hajszálvékony répa-, illetve pórécsíkokat szórunk (de csak az utolsó pillanatban, nehogy belesüllyedjen).

Casimir-rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Casimir-rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
könyvek