Cukkinis metéltfelfújt



Elkészítés:
1. A cukkini végeit levágjuk, megmossuk, majd először keresztben, végül vékony szeletekre gyaluljuk.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
3. A csomagoláson látható útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
4. A vajat megolvasztjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a sonkát, és együtt pároljuk.
5. Beletesszük a cukkinit, és folytatjuk a párolást. Beleszórjuk a fokhagymát, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
6. Zsiradékkal kikenünk egy sütőtálat, és beletöltjük a metélttésztát. Következő rétegként ráhelyezzük a cukkinis keveréket. Egyenletesen elosztjuk rajta a reszelt sajtot. A sütő grillező funkcióját használva aranybarnára sütjük.
7. Teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül világossárgára pirítjuk a mandulát, majd közvetlenül tálalás előtt az ételre szórjuk.