Cukkinis metéltfelfújt

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkinis metéltfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg piros szélesmetélt
25 dkg főtt sonka
50 dkg cukkini
3 dkg szeletelt mandula
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A cukkini végeit levágjuk, megmossuk, majd először keresztben, végül vékony szeletekre gyaluljuk.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

3. A csomagoláson látható útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

4. A vajat megolvasztjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a sonkát, és együtt pároljuk.

5. Beletesszük a cukkinit, és folytatjuk a párolást. Beleszórjuk a fokhagymát, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

6. Zsiradékkal kikenünk egy sütőtálat, és beletöltjük a metélttésztát. Következő rétegként ráhelyezzük a cukkinis keveréket. Egyenletesen elosztjuk rajta a reszelt sajtot. A sütő grillező funkcióját használva aranybarnára sütjük.

7. Teflonserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül világossárgára pirítjuk a mandulát, majd közvetlenül tálalás előtt az ételre szórjuk.

Cukkinis metéltfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Cukkinis metéltfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek