Feketeáfonyás pite

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Feketeáfonyás pite
Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl jéghideg víz
2 evőkanál porcukor
18 dkg hideg, kockára vágott vaj
½ teáskanál
40 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
60 dkg fekete áfonya
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
kevés nádcukor
igény szerint tej

Elkészítés:

1. A pite tésztájához keverjük robotgéppel morzsalékosra a lisztet, a sót és a vajat. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük tovább.

2. Verjük fel egy kis tálban a tojássárgáját és a vizet, majd óvatosan öntsük a tésztához.

3. Gyúrjuk össze, majd borítsuk kissé lisztezett gyúródeszkára, és osszuk ketté. Csomagoljuk folpackba, és tegyük 60 percre a hűtőbe.

4. A hűtőből kivéve kissé lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk 3 mm vastagságúra.

5. Az egyik tésztakoronggal béleljünk ki egy 23 cm átmérőjű tepsit. A tészta ne csak az alját, hanem a tepsi oldalát is fedje be körben.

6. A másik tésztát rakjuk tálra, és további 30 percre tegyük vissza hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozatra).

7. A töltelékhez az áfonyát, a darált mandulát, a cukrot és a citromhéjat keverjük össze.

8. Vegyük ki a pitealapot a hűtőszekrényből, öntsük bele a tölteléket, és fedjük be a másik tésztával. A tésztaszeleteket körben nyomkodjuk össze, és a felesleges tésztát éles késsel vágjuk le.

9. Kenjük meg tejjel, és szórjuk meg nádcukorral, majd 40 percig süssük, amíg a tészta aranybarna lesz. Melegen kínáljuk.

Feketeáfonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Feketeáfonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
bevásárlólista