Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt gorgonzola sajt
1 adag pizzatészta
1 teáskanál szárított oregánó
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsük el a pizzatésztát, és tegyük félre, hogy megkeljen.

2. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra (a gázsütőt 7-es fokozaton). Kenjünk ki olajjal egy 20 x 30 centiméteres pizzasütő tepsit.

3. A paprikákat süssük meg a sütőben, míg héjuk megfeketedik (20-30 perc). Tegyük őket egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a tasakot, és hagyjuk állni 10 percig.

4. Hámozzuk meg és magozzuk ki a paprikákat. Öblítsük le őket, majd szárítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra.

5. A megkelt tésztát borítsuk ki egy enyhén belisztezett munkalapra, és gyúrjuk még 5 percig. Osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik felét helyezzük a tepsibe, és ujjainkkal oszlassuk el egyenletesen. Szúrjuk meg több helyen villával.

6. Tegyük rá a paprikát, a fokhagymát és a gorgonzola sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal.

7. Nyújtsuk ki a maradék tésztát téglalap alakúra, hogy takarja a tepsit. Tegyük rá a töltelékre. Nyomkodjuk bele a tésztába a koktélparadicsomokat, egyenlő távolságra egymástól. Szórjuk meg a szárított oregánóval, és locsoljuk meg a maradék olajjal.

8. Süssük 25-30 percig, míg a focaccia aranybarnára nem pirul. Forrón vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Töltött focaccia gorgonzolával és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
tippek, fortélyok