Homár citrommártásban

| Homár citrommártásban receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Homár citrommártásban
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom leve
1 nagyobb friss homár
1 dl olívaolaj
1 csomó apróra vágott metélőzeller
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A homárt mossuk le hideg vízzel. A farok hátsó részén található kis nyílást tömjük be kevés vattával, hogy a víz, amiben főzzük, ne tudjon befolyni. Kössük cérnával a farkat az ollókhoz. Forraljunk fel kb. 2 liter sós vizet.

2. Tegyük a homárt fejével lefelé a lobogó sós vízbe. 2-3 perc múlva csökkentsük a hőfokot, és adjuk a homárhoz a zellert. Takarjuk le az edényt, és főzzük a homárt közepes hőfokon kb. 180 percig.

3. Vegyük ki a homárt a léből, csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni. Fogjuk meg a mellpáncéljánál, és csavarjuk le az ollókat a tövükről. Vágjuk a homárt egy nagy késsel hosszában félbe.

4. Óvatosan távolítsuk el a farokban található belet. Vegyük ki teáskanállal a gyomrot és a májat a középső részéből.

5. Vegyük ki a húst az ollókból, szeleteljük fel, és tegyük a tálra. Tegyük mellé a félbe vágott farkat is.

6. A homár többi részét törjük át. Adjunk a püréhez olajat és citromlevet, mixeljük a szószt, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük a homárra. Díszítsük citromkarikával, és metélőzellerrel.

Homár citrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 122 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
Homár citrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha ,
Görög konyha
(Alexandra Kiadó)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos előételek, saláták, hús-és halételek, valamint desszertek sora bizonyítja, hogy a görög konyha sokkal többet jelent a már... bővebben...
facebook