Csokoládés fánk

| Csokoládés fánk receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés fánk
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
63 dkg finomliszt
4 teáskanál szárított élesztő
2 és fél dl langyos tej
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Öntsük össze a langyos tejet és 0,6 dl langyos vizet, keverjük el benne az élesztőt és 1 kanál cukrot. Meleg helyen futtassuk fel az élesztőt.

2. Tegyünk egy tálba 60 dkg lisztet, 23 dkg cukrot, a tojásokat és az élesztős keveréket. Egy konyhai robotgép dagasztókarjával, közepes fordulatszámon keverjük, dagasszuk a masszát, amíg a hozzávalók összeállnak és egynemű tészta lesz belőlük.

3. Borítsuk a tésztát egy vékonyan belisztezett gyúródeszkára, és 5 percig gyúrjuk, amíg teljesen simává válik. Tegyük a tésztát egy tálba, fedjük le folpackkal, és tegyük meleg helyre kelni. Akkor jó, ha a tészta a duplájára megnő.

4. Borítsuk a tál tartalmát lisztezett gyúródeszkára, az ujjbegyünkkel dolgozzuk össze a masszát ismét, majd nyújtsuk ki 1 cm vastag lappá. Egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki fánkokat a tésztából, és rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le nedves konyharuhával és langyos helyen pihentessük, amíg a fánkok kétszer akkorára nőnek, mint eredetileg voltak (kb. 20 perc).

5. Melegítsünk olajat egy vastag aljú, mély lábasban, közepes hőfokon. Óvatosan rakjunk néhány fánkot a forró olajba, és süssük, amíg az egyik oldala megpirul, majd egy fakanállal fordítsuk meg őket, hogy a másik oldaluk is aranybarna legyen.

6. Szedjük ki a fánkokat konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd forgassuk bele őket kristály- vagy porcukorba.

7. Tegyük a csokoládékrémet nyomózsákba, és ha már a fánkok ehető hőmérsékletűre hűltek, egyszerű nyomócsővel mindegyiknek a közepébe nyomjunk a krémből.

Étcsokoládés ganache-krém

Étcsokoládés ganache-krém
3 dl tejszín

1. Reszeljük vagy daráljuk finomra a csokoládét, és tegyük egy tálba.

2. Forraljuk fel a friss tejszínt közepes hőfokon. Amint forrásnak indul, azonnal húzzuk le a tűzhelyről és öntsük a csokoládéra.

3. Addig keverjük fakanállal, amíg a csokoládé teljesen felolvad a tejszínben, és egynemű, fényes krémmé válik.

4. Tegyük át a krémet egy kisebb tálba, fedjük be folpackkal úgy, hogy érintkezzen a krém felületével (így megakadályozzuk a "bőrösödést".)

5. Tartsuk hűtőszekrényben felhasználásig.

Csokoládés fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Csokoládés fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
cikkek

Kapcsolódó receptek (csokoládékrém összetevők alapján)