Bogyósgyümölcs-saláta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze a bort, a cukrot, a citromhéjat, a szegfűborsot egy kis edényben.
2. Forraljuk föl és főzzük, amíg a cukor elolvad (1-2 perc), majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
3. Tegyük a gyümölcsöket egy tálba. Öntsük rájuk a meleg szirupot, majd hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni (körülbelül 60 perc).
4. Hűtsük hűtőszekrényben további 60-120 percig. Tálalás előtt távolítsuk el a szegfűborsot.
Ha gyerekeknek (is) készítjük, természetesen hagyjuk el a bort!
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.