Olasz citromos-mazsolás torta



Elkészítés:
1. A mazsolát 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.
2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) fehéredésig keverjük a tojásokat.
4. Belekeverjük az olajat és a reszelt citromhéjat is. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Végül hozzáadjuk az áztatott mazsolát.
5. Az így kapott tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
6. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a kapcsos peremet eltávolítva rácsra csúsztatjuk és teljesen kihűtjük.