Churros forró csokoládémártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Churros forró csokoládémártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál őrölt fahéj
14 dkg finomliszt
1 csipet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint napraforgóolaj
A mártáshoz:
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
5 dl tej

Elkészítés:

1. Öntsünk egy vastag aljú lábasba 2,5 dl vizet, adjuk hozzá az olívaolajat, a csipetnyi sót és forraljuk fel.

2. Csökkentsük a hőmérsékletet és keverjük a vízbe a lisztet, folyamatosan kevergessük, amíg a lábas tartalma tésztalabdává áll össze. Ha ez megtörtént, vegyük le a tűzhelyről az edényt.

3. Forrósítsuk fel a napraforgóolajat egy mély lábasban. Tegyük a tésztát nyomózsákba és egy csillag formájú nyomócsövet használva, nyomjuk a tésztarudakat a forró olajba, és süssük addig, amíg aranysárgára pirulnak.

4. Lyukacsos szedőlapáttal emeljük ki a churrosokat az olajból, jól csepegtessük le és tegyük egy fahéjas cukorral teli tálcára, majd jól forgassuk meg a fahéjas cukorban a tésztacsíkokat, hogy minden oldalán egyenletesen bevonja.

5. A csokoládémártáshoz öntsük kis lábasba a tej felét és szórjuk bele a reszelt csokoládét.

6. Keverjük el a keményítőt a maradék tejjel és a kristálycukorral, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a csokoládés tejhez. Ezt követően húzzuk le a tűzről.

7. Amikor kissé kihűlt, még egyszer alaposan keverjük össze, amíg selymesen sima, folyékony krém lesz belőle. Tálaljuk a forró churroshoz.

Churros forró csokoládémártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Churros forró csokoládémártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
bevásárlólista