Kókuszropogós



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk 6 sütőlemezt. Vajjal bekenünk 2 nyújtófát.
2. A tojásfehérjét és a sót robotgéppel közepes fokozaton habosra keverjük. Apránként beleszórjuk a cukrot, és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. Hablapáttal belekeverjük a lisztet, az olvasztott vajat és a kókuszaromát.
3. A masszából teáskanálnyi adagokat halmozunk a sütőlemezekre, egymástól 7 cm távolságban, majd 6-7 cm-es körökké szétterítjük. (Egy lemezre 5-nél többet ne tegyünk!) Kókuszreszelékkel megszórjuk.
4. Egyszerre csak egy lemezt a sütőbe tolva 3-5 percig, halványsárgára sütjük a sütiket.
5. Széles pengéjű késsel gyorsan leemeljük a lapokat, és kissé ráhajlítjuk a nyújtófára, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Három napig eltartható.