Vörösboros marharagu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörösboros marharagu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg marhalapocka
vagy
1 maréknyi petrezselyemzöld
4 szál újhagyma
15 dkg gomba
15 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg vöröshagyma
néhány babérlevél
kevés kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
kevés vaj

Elkészítés:

1. A húst 2 cm-es kockákra vágjuk és a karikára vágott vöröshagymával, a sárgarépával, a póréhagymával, az áttört fokhagymával, kevés kakukkfűvel, néhány babérlevéllel és maroknyi összevágott petrezselyemmel egy éjszakán át pácoljuk a vörösborban.

2. Főzés előtt kivesszük a húst, a páclevet félretesszük.

3. A húsos szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a bepácolt húst, ráöntjük a leszűrt páclevet, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk.

4. A szeletekre vágott gombát kevés vajon megpároljuk, és felszeletelt újhagymával együtt hozzáadjuk a húshoz, majd addig pároljuk, míg a hagyma is megpuhul.

5. Tálaláskor köretként sós burgonyát vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Vörösboros marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 125 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Vörösboros marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
recept beküldése