Kaliforniai paprikás leves

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kaliforniai paprikás leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál balzsamecet
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2 szelet morzsolt fehérkenyér
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Olajozzunk ki egy tepsit.

2. Tegyük a tepsibe a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, süssük 20 percig, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. Tegyük félre, hagyjuk hűlni.

3. Húzzuk le a héjukat, a húsukat pedig vágjuk durvára.

4. Pirítsuk meg az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt, majd pirítsuk 1-2 percig.

5. Keverjük bele a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, és öntsük fel a csirkealaplével. Forraljuk fel, és főzzük 30 percig.

6. Keverjük bele a morzsolt kenyeret és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk. Főzzük további 30 percig, és forrón, a parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Kaliforniai paprikás leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 250 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Kaliforniai paprikás leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
most van szezonja