Kaliforniai paprikás leves



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Olajozzunk ki egy tepsit.
2. Tegyük a tepsibe a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, süssük 20 percig, amíg a héjuk fel nem hólyagosodik. Tegyük félre, hagyjuk hűlni.
3. Húzzuk le a héjukat, a húsukat pedig vágjuk durvára.
4. Pirítsuk meg az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt, majd pirítsuk 1-2 percig.
5. Keverjük bele a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, és öntsük fel a csirkealaplével. Forraljuk fel, és főzzük 30 percig.
6. Keverjük bele a morzsolt kenyeret és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk. Főzzük további 30 percig, és forrón, a parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.