Sajtbundában sült burgonya

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtbundában sült burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg frissen reszelt sajt
90 dkg burgonya
másfél dl tejszín
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
igény szerint olaj
ízlés szerint csípős pirospaprika
ízlés szerint frissen reszelt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és kockára vágjuk.

2. Lábosba tesszük a tejszínt, felforraljuk és belereszeljük a sajtot. Sóval, borssal és csípős pirospaprikával ízesítjük.

3. Robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan belevegyítjük a sajtkrémbe, majd belevegyítjük az előfőzött burgonyát.

4. Serpenyőben olajat forrósítunk és adagonként, szűrőkanállal beletesszük a sajtkrémes burgonyát. 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük. Itatósra tesszük és a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. Tálra tesszük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Külön kínáljuk hozzá a reszelt parmezánt.

Sajtbundában sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 259 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Sajtbundában sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár