Penne szardíniával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne szardíniával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kockára vágott paradicsom
25 dkg szardínia
35 dkg penne rigate
1 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl száraz vörösbor
1 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
1 ág rozmaring
3 ág zsálya
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 és fél dkg szárított gomba

Elkészítés:

1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.

2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.

3. A szardellát alaposan leöblítjük és apróra vágjuk. A chilit megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felaprítjuk.

4. A szardíniafilét megmossuk és szárazra töröljük. A rozmaringot, a zsályát és a petrezselymet megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk.

5. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre futtatjuk benne. Beletesszük a sárgarépát és a paradicsomot és együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a paradicsompürét, beleöntjük a vörösbort és a citromlét. Végül belekeverjük a gombát, a szardellát, a chilit és a zöldfűszereket.

6. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A maradék olajat felhevítjük, a szardellafilét rövid idő alatt átsütjük benne, majd kisebb darabokra törjük.

7. A tésztát tányérokra szedjük, rászórjuk a haldarabokat, rákanalazzuk a mártást, és azonnal tálaljuk.

Penne szardíniával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Penne szardíniával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
van itthon