Penne szardíniával



Elkészítés:
1. A gombát forrásban lévő vízbe áztatjuk. Utána jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
3. A szardellát alaposan leöblítjük és apróra vágjuk. A chilit megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felaprítjuk.
4. A szardíniafilét megmossuk és szárazra töröljük. A rozmaringot, a zsályát és a petrezselymet megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk.
5. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre futtatjuk benne. Beletesszük a sárgarépát és a paradicsomot és együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a paradicsompürét, beleöntjük a vörösbort és a citromlét. Végül belekeverjük a gombát, a szardellát, a chilit és a zöldfűszereket.
6. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A maradék olajat felhevítjük, a szardellafilét rövid idő alatt átsütjük benne, majd kisebb darabokra törjük.
7. A tésztát tányérokra szedjük, rászórjuk a haldarabokat, rákanalazzuk a mártást, és azonnal tálaljuk.