Blondie
Szőkécske
Desszertek | Diós sütemény receptek , Blondie receptek
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi (16-25 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit.
2. A lisztet, sütőport és a sót tálba szitáljuk.
3. A vajat, a barnacukrot robotgéppel, nagy sebességgel habossá verjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, a vaníliaaromát, és jól elkeverjük.
4. Belekeverjük a száraz adalékokat, a finomra vágott diót.
5. Az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét. A sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.
6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük. (5 napig eltartható.)
Blondie-nek, azaz szőkének nevezik ezt az amerikai süteményt, a brownie, azaz barnácska testvérét. a csokoládé hiánya nem jelent ízbeni hiányt: karamelles, diós ízű. A legjobb ízhatást akkor érjük el, ha nem vaníliás cukrot, hanem valóban jó minőségű vaníliakivonatot használunk hozzá. a vaj minősége is a lehető legjobb legyen, a margarin szóba sem jöhet.