Leves articsókával és pancettával

Minestra con carciofi e pancetta

| , Articsókás minestrone receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Leves articsókával és pancettával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db articsóka
15 dkg , kockára vágott baconszalonna
vagy
15 dkg füstölt, kockára vágott pancetta
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
40 dkg rövid tészta
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál citromlé
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű fazékban gyenge tűzön forrósítsuk fel a levest. Hagyjuk forrni, míg szükségünk lesz rá.

2. Tisztítsuk meg az articsókákat úgy, hogy az aljukról és a tetejükről vágjunk le legalább 0,5 cm-t, majd vegyük le mindegyikről a külső leveleit, és vágjuk hosszában ketté. Kicsi, éles késsel távolítsuk el a belső, bolyhos részt. Vékonyra szeleteljük fel, és tegyük citromos vízbe, nehogy megbarnuljon.

3. Egy lábosban közepes lángon forrósítsunk fel 2 evőkanálnyi olajat. A zúzott fokhagymát és a lecsepegtetett articsókát pároljuk benne 5-6 percig, időnként megkeverve, majd öntsük át őket egy tálba, és tegyük félre.

4. Ugyanebben a lábosban közepes lángon pirítsuk meg kissé a szalonnát, majd ezt is vegyük ki az edényből, és tegyük félre.

5. Öntsünk a lábosba 2 evőkanálnyi olívaolajat, és most a hagymát pirítsuk meg benne 2-3 perc alatt.

6. Keverjük hozzá a tésztát, és öntsünk alá annyi húslevest, hogy ellepje. Folytassuk a tészta főzését, és ha szükséges, adjunk még hozzá húslevest. A tészta elkészülte előtt pár perccel adjuk hozzá a fokhagymás articsókát.

7. Ha a tészta kész, és elfőtte a levét, keverjük össze a sajttal, vajjal és a szalonnával. Öntsük át abba a tálba, amelyben kínálni akarjuk, és tálaljuk forrón.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Leves articsókával és pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Leves articsókával és pancettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
van itthon