Tésztatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztatekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg túró
8 lap zöld lasagne
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csokor turbolya
2 db tojás
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lasagnelapokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.

2. A tonhalat lecsepegtetjük, és villával szétmorzsoljuk.

3. Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A turbolyát leöblítjük, megszárítjuk és megtisztítjuk.

4. A túrót, a tojásokat és 10 dkg parmezánt összekeverünk. Hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát és a turbolyát, majd sóval, borssal ízesítjük.

5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztalapokat egyenként megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.

6. A tekercseket vastag szeletekre vágjuk, és kikent sütőformába állítjuk. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és a s sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük. Forrón kínáljuk.

Tésztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
könyvek