Welsh rarebit

Walesi melegszendvics

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Welsh rarebit
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl sör
25 dkg frissen reszelt cheddar sajt
4 szelet toastkenyér
3 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint mustár

Elkészítés:

1. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a sört, felmelegítjük és belekeverjük a lereszelt sajtot.

2. Sóval, borssal, mustárral pikánsra ízesítjük, forrásponthoz közeli hőmérsékleten folyamatos keverés közben a sajtot megolvasztjuk, és az egészet képlékeny masszává sűrítjük, majd azonnal félrehúzzuk a tűzről.

3. Közben a kenyeret megpirítjuk (hagyományos módon kiolvasztott szalonna zsírján mindkét oldalát átsütjük).

4. A kenyérszeleteket megkenjük a sajtkrémmel és grillsütőben (vagy forró sütőben) átsütjük. Azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Welsh rarebit
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 415 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Welsh rarebit
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
tippek, fortélyok