Gyümölcskenyér cukor nélkül



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát.
2. A lisztet, a sütőport és a vegyes fűszert (vagy a szegfűborsot) nagy tálba szitáljuk.
3. A vajat kézzel eldörzsöljük a lisztes keverékkel, amíg morzsalékos tésztát nem kapunk.
4. Először az összevágott sárgabarackot, datolyát, majd a cseresznyét és a mazsolát, utána a tejet, a tojást és a narancshéjat, végül a narancslevet óvatosan belekeverjük a tésztába.
5. Hozzáadjuk a híg mézet, és mindezt lágy tésztává dolgozzuk össze, ami könnyen elválik a kanáltól.
6. A tésztát az előkészített formába tesszük. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. A közepébe szúrt tűnek tisztán kell maradnia, ha már jól megsült. Ekkor kivesszük, és a tálalásig hűlni hagyjuk.