Fűszeres kacsamell olívával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres kacsamell olívával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db filézett kacsamell
10 dkg kimagozott zöld olívabogyó
2 evőkanál vaj
4 szelet toastkenyér
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
½ dl marsala bor
1 kisebb babérlevél
½ csokor kakukkfű
1 szál rozmaring
2 szál zsálya
50 dkg sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsamellfilék fehér bőrét kus rombuszokban bevagdossuk, majd a kacsamellet bőrével lefelé széles serpenyőbe tesszük.

2. A tűzhelyet közepes lángra állítjuk, és a kacsamellet kb. 15 percig sütjük, míg a bőre aranybarna nem lesz. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk és megfordítjuk, majd további 5 percig sütjük. Kivesszük és alufóliával letakarva melegen tartjuk,

3. A sárgarépát (vásárláskor kisebb méretűeket válasszunk) meghámozzuk, és hosszában elfelezzük vagy elnegyedeljük, majd a kisült kacsazsírban enyjén megpirítjuk. Rövid ideig együtt pároljuk vele a megmosott és szárazra rázott babérlevelet, a zsályát, a rozmaringot és a kakukkfű felét. Felöntjük a marsalával és a narancslével, sózzuk és borsozzuk.

4. A zöldséglevest és a paradicsomsürítményt összekeverjük, és a répához öntjük. a répát kb. 10 perc alatt félkeményre pároljuk, majd hozzáadjuk a jól lecsepegtetett olajbogyót.

5. A húst egy éles késsel, lehetőleg ferdén felszeleteljük, a szeleteléskor kicsorgó húslevet a répához adjuk.

6. A kenyérszeleteket átlósan kettévágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

7. A hússzeleteket megszórjuk friss fűszernövényekkel, majd a párolt sárgarépával és a pirított kenyérszeletekkel együtt tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Fűszeres kacsamell olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 191 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Fűszeres kacsamell olívával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
szótár