Pizzoccheri

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizzoccheri
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
35 dkg mángold
vagy
2 gerezd fokhagyma
25 dkg vaj
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg félkemény sajt
ízlés szerint
A tésztához:
25 dkg hajdinaliszt
másfél dl víz
7 és fél dkg búzaliszt

Elkészítés:

1. Keverjük össze a kétfajta lisztet gyúródeszkán vagy más sima felületen, lassan adjuk hozzá a vizet, és állítsuk össze a tésztát. Gyúrjuk legalább 15 percig, hogy sima és bársonyos tapintású legyen.

2. Ezután nyújtsuk ki 0.5 cm-nél vékonyabbra, és vágjuk 7 cm-es csíkokra. A csíkokat tegyük egymásra, és szeleteljük fel a tésztát fél centi szélesen.

3. A sajtot (az eredeti receptben a lombardiai casera sajt szerepel) vágjuk nagyon vékony szeletekre, és tegyük a hűtőbe.

4. Egy nagy fazékban forraljunk vizet. A káposztát kézzel széttépkedve vagy felszelelve, a mángoldot viszont 5 cm-es darabokra vágva tegyük a vízbe. 5 perc főzés után szórjunk a vízbe sót, és dobjuk bele a metéltre vágott tésztát. A pizzoccherinek 7-10 percig kell főnie az újraforrástól számítva.

5. Mielőtt leszűrjük a zöldségeket és a tésztát, kóstoljuk meg őket, hogy megfelelően átfőttek-e. Szűrőkanállal szedjük őket a tálalótálra - először csak keveset -, és hintsük meg a parmezánnal, tegyünk rá néhány sajtszeletet. Jöhet az újabb adag zöldség és tészta, majd megint a sajtok. Addig ismételjük a rétegezést, míg elfogynak a hozzávalók.

6. Végül locsoljuk meg az egészet fokhagymás olvasztott vajjal. (A vaj mennyisége túlzásnak tűnhet, de az olasz otthonokban és éttermekben ez az étel szinte úszik az olvasztott vajban.) Előmelegített tányérokon tálaljuk.

Pizzoccheri
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 297 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Pizzoccheri
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
pinterest