Lekváros gyömbérkenyér



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Alufóliával kibélelünk egy 30 x 20 centiméteres tepsit, a széleket hagyjuk túllógni.
2. A fóliát kivajazzuk. A lisztet, a sütőport, az őrölt gyömbért, a fahéjat és a sót tálba szitáljuk.
3. A mézet és a vajat lábosba tesszük, kis lángon összemelegítjük. Fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókba.
4. Hozzáadjuk a narancslekvárt, a tojást, és annyi forró vizet, hogy lágy tésztát kapjunk.
5. A tésztát a tepsibe simítjuk, kissé szétnyomkodjuk. Sütőbe tesszük a tepsit és 40-45 perc alatt aranysárgára sütjük a süteményt.. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
6. A fólia segítségével kiemeljük, deszkára tesszük és kockákra vágjuk.
(5 napig eltartható.)