Eperkrémes piskótatorta



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozatra). Vajazzunk ki egy 23 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát.
2. A piskótához a lisztet és a kukoricakeményítőt keverjük el egy tálban. A tojásokat és a cukrot meg egy hőálló edényben. Ez utóbbit helyezzük gyöngyöző vízfürdő fölé, majd addig kevergessük, amíg a cukor felolvad. Húzzuk félre a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.
3. A száraz alapanyagokat is forgassuk bele a tésztába. Kétcsészényi tésztát tegyünk félre, ehhez adjuk hozzá a vajat és a vaníliakivonatot. Ezt a keveréket forgassuk bele a tésztába, és öntsük az előkészített formába.
4. Süssük a sütőben 30-40 percig, amíg aranybarna lesz. 5 percig a formában hagyjuk kihűlni. Ezt követően nyissuk ki a kapcsot, távolítsuk el a tortaforma oldalát, majd a tortát tegyük rácsra.
5. Az epret 60 percre áztassuk a likőrben.
6. Eközben a krémhez a tojássárgáját, a bort és a cukrot hőálló tálban, gyöngyöző vízfürdő fölött keverjük össze. Rakjuk félre.
7. A citromlevet kis serpenyőbe öntsük, szórjuk rá a zselatint, majd 1 percig hagyjuk állni. A zselatinos keveréket öntsük a tojáshoz. Tegyük a hűtőbe, hogy lehűljön.
8. A kissé felvert tejszín egyharmadát forgassuk a tojásos keverékbe. Szűrjük le a beáztatott epret, és forgassuk a gyümölcsöt a tojássárgás keverékbe.
9. A kihűlt tortát vágjuk ketté keresztben. A torta egyik felét rakjuk a formába.
10. A tésztát locsoljuk meg az eper áztatólevével, kenjük meg az epres krémmel, és helyezzük a tetejére a torta másik felét.
11. Locsoljuk meg a maradék áztatólével, majd tegyük 6 órára a hűtőszekrénybe.
12. A hűtés után távolítsuk el a tortaforma oldalát. Kenjük meg a maradék tejszínhabbal, majd oldalát a szeletelt mandulával, a tetejét pedig az eperszemekkel díszítsük.